Suffolkherdenking Bevrijding Weert

22 September 2024 - 10:30 uur

Zoals ieder jaar herdenken wij in Weert de bevrijding van onze stad. Dit jaar staan we stil bij de 80e verjaardag van de bevrijding door het Britse Suffolk Regiment op 22.09.1944.

Wij nodigen u van harte voor de 80ste Herdenking van de bevrijding van Weert.
Datum en tijd: Zondag 22 september a.s. Aanvang herdenking: 10.30 uur

Locatie: Suffolkmonument (stadsbrug) 
Tenue: Militairen: DT 2 (met modeldecoraties, zonder handschoenen)                            
Overige burgers: Gepaste burgerkleding

De plechtigheid bij het Suffolkmonument begint om 10.35 uur. Wij verzoeken u vriendelijk om op tijd te zijn, graag om 10.15 uur aanwezig. De Wapenbroeders Weert zullen vertegenwoordigd zijn met de Banierwacht van Weert en 2 man bij de vlag. We hopen met Wapenbroeders en geüniformeerden van andere afdelingen en leden van het exercitieteam een detachement te kunnen vormen. Hoewel het bestuur van de Wapenbroeders Weert niet langer direct betrokken is bij de organisatie van de Suffolkherdenking, zullen zij tradioneel wel ceremonieel aanwezig zijn.

Na afloop van de plechtigheid, rond 11.05 uur, bent u door het college van B&W van Weert van harte uitgenodigd voor een gezamenlijk kopje koffie in het Munttheater, Collegeplein 3.

Aansluitend: Om 13.00 uur start het Cultureel Lint te Weert. De Stichting 4 en 5 mei, die de Suffolkherdenking organiseert, sluit aan bij deze culturele activiteiten met een Bevrijdingsconcert in het Kasteelspark Nijenborgh. Dit concert, met onder andere muziek uit de jaren '40, is geheel gratis te bezoeken. Daarnaast zijn er oude militaire voertuigen te bewonderen, en kunnen geïnteresseerden zelfs een ritje maken over de Singels van onze stad.

Aanmelding: U kunt deze herdenking geheel op eigen gelegenheid bezoeken en u hoeft zich niet vooraf aan te melden. Mocht u echter vervoer nodig hebben, neem dan contact op met onze secretaris, Peter William Schreuders via telefoon: 06-51238413 of mail: Weert@wapenbroeders.nl.

Wij hopen op uw aanwezigheid en een waardige herdenking samen.

Met vriendelijke groet,
Peter van den Berg/voorzitter
Wapenbroeders Weert

  •