Afd. Valkenswaard op de Seniorenmarkt

03 Oktober 2024 - uur

Sinds enkele jaren organiseert de stichting Seniorenbelang Valkenswaard een Seniorenmarkt voor de 50-plussers van Valkenswaard in De Hofnar. Een markt die informatie biedt over gezondheid, wonen, zorg & welzijn en hulpmiddelen om vitaal oud te worden, maar ook aandacht geeft aan zingeving, vrijetijdsbesteding en vrijwilligerswerk.

Dit jaar op zaterdag 28 september 2024 vertegenwoordigden secretaris Wim Brauns en bestuurslid Sylvana Bouwens de afdeling Valkenswaard.

Wellicht toch een beetje vreemde eend in de bijt tussen onder andere de Heemkundekring, Buurtzorg en de KBO, viel de stand van de Wapenbroeders juist extra op met zijn wapenbroeders in tenue geflankeerd door oranje banier met fiere leeuw, de informatieve rolbanner en de Nederlands-Britse vlaggetjeslijn op de achtergrond.

Onze standhouders gaven informatie over de doelstelling en -activiteiten. Veel bezoekers bleken afdeling Valkenswaard inmiddels te kennen als organisator van de herdenkingen op 10 mei en 17 september. Op hun beurt deelden belangstellenden hun verhalen over hun diensttijd en een enkeling over het zelf meemaken van de intocht door de Britten 80 jaar geleden.

Voor het verkrijgen van promotiemateriaal zoals stickers en WAPENBROEDERS was veel moeite gedaan bij zusterafdelingen. Bovendien zijn pennen en pepermuntjes aangeschaft en folders en een pitch gemaakt om toch goed voor de dag te komen. Dus degene die alleen maar de pen met Bond van Wapenbroeders, Afd. Valkenswaard wilde bemachtigen, moest toch echt even het promotieverhaaltje aanhoren. 

Dit keer eindigde de markt niet met drie ondertekende aanmeldformulieren. Wel is wederom de naamsbekendheid van de Bond van Wapenbroeders vergroot. En wie weet, komen enkele belangstellenden naar de inloop op de laatste donderdagmiddag van de maand en worden zij alsnog lid!

Naar de foto’s van mevr Sylvana Bouwens: >

Naar de videopitch: mevr. Sylvana Bouwens: >

Nieuws