Herdenking Nationaal Indië-monument Roermond

08 September 2024 - uur

Op zaterdag 7 september 2024 werd voor het 37e jaar op rij de jaarlijkse Herdenking bij het Nationaal Indië-monument in het Nationaal Herdenkingspark Roermond georganiseerd. Tijdens de jaarlijkse Herdenking werden de Nederlandse militairen herdacht die in de periode 1945 - 1962 het leven lieten in voormalig Nederlands-Indië en Nederlands-Nieuw-Guinea. De herdenking begon met het intreden van de vaandels en een groot aantal banieren van de Bond van Wapenbroeders.

Naast de vertegenwoordiging van Indië- en Nieuw-Guinea veteranen en nabestaanden zijn diverse vertegenwoordigers van de verschillende overheden en organisaties uitgenodigd; zoals de vertegenwoordiger van het Koninklijk Huis, vertegenwoordigers van de 1ste en 2de Kamer der Staten-Generaal en het Kabinet, de Commandant der Strijdkrachten en zijn Operationele Commandanten, de Gouverneur en nog velen anderen. Een van de kransen werd gelegd door de voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, dhr. Orsel.

De herdenking werd integraal en live uitgezonden door de provinciale radio-en televisiezender L1 en is hier terug te zien.

Naar de foto’s van dhr. Pim Ermers: > .

Nieuws