Ospel - Nieuws

Avondwake dhr. John Wagemans - Afdeling Ospel

23 januari 2019
Avondwake dhr. John  Wagemans  - Afdeling Ospel

Dhr. John Wagemans, lid van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel, is op dinsdag 15 januari 2019 op 66 jarige leeftijd plotseling overleden. Op maandag 21 januari 2019 werd de avondwake gehouden in de parochiekerk H. Nicolaas in Heythuysen met als voorganger Pastoor Marcus Vankan, aalmoezenier van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel.

Hij werd tijdens de dienst met Bondseer begeleid door slippendragers van de Bond van Wapenbroeders (zie foto). Onmacht, stilte, verslagenheid, het niet kunnen beseffen, een boom van een man, geveld. Ontrukt uit het leven. Wie hem kende wist dat hij nooit stil zat en altijd vol ideeën was. Verhuizen samen met zijn echtgenote Marion naar Horn, dichtbij Maud, Philippe, de hond Bram en natuurlijk Bodie, “greutse opa”, zoals hij was. Ook had hij veel ideeën op het vlak waar ook zijn hart lag, het herdenken en het verbroederen.

John Wagemans diende bij het 13de bataljon Garde fuseliers Prinses Irene in Schalkhaar bij Deventer. Hij volbracht zijn dienstplicht bij de 2e lichting 1972 als MAG schutter. Vervolgens diende hij na in de rang van korporaal der fuseliers als plaatsvervangend groepscommandant op de YP. Door middel van zelfstudie thuis tot in de late uurtjes, o.a. tuinarchitectuur en  weg- en waterbouwkunde, ontwikkelde John zijn talenten bij zijn werkgever. Zo werkte hij voor de PLEM, later MEGA en uiteindelijk onder de vlag van ESSENT.

Op den duur was het goed geweest. Hij kon met vervoegd pensioen, eindelijk wat meer tijd voor zijn dierbaren en voor zijn passie. Hij had het leger en haar wereld nooit vaarwel gezegd zoals de veteranen en de Wapenbroeders.

John Rust zacht.

Bond van Wapenbroeders, Afdeling Ospel

Copyright © 2019 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk