RCT WZ-NL - Nieuws

Excursie naar Genm De Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot

27 september 2016
Excursie naar Genm De Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot

Op maandag 26 september 2016 heeft een aantal leden van de samenwerkende afdelingen een bezoek gebracht aan 13e Lichte Brigade, geplaatst op de Genm De Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot.

Nagenoeg alle deelnemers waren op tijd aanwezig voor de reünie tevens excursie in de kantine / restaurant “De Strijp”. Zij werden ontvangen met koffie en thee en natuurlijk met de bekende plak cake. Hierna werd het gezelschap welkom geheten door de Plaatsvervangend Commandant van de 13e Lichte Brigade, de kolonel Doense. In een goede presentatie legde de kolonel uit hoe 13e Lichte Brigade was opgebouwd. Ook de missie en de taken van het onderdeel werden toegelicht. Helder legde de kolonel Doense uit hoe de internationale militaire samenwerking tot stand was gekomen. Ook de veelheid van de nationale taken van het onderdeel werd uitvoerig toegelicht. Tevens werd een impressie gegeven van het opereren in het missiegebied van Afghanistan.

Na de presentatie vond de broodjeslunch plaats. De kroket mocht natuurlijk niet ontbreken

Het middagprogramma begon met een korte inleiding door de Commandant 42 Brigade Verkenningseskadron, de majoor Stef Laarman. Hij lichtte de organisatie, taken en de capaciteiten van 42 Brigade Verkenningseskadron toe.  Vervolgens werden de deelnemers onthaald op een “static show”, die werd verzorgd door het 3e peloton. Gedemonstreerd werden ondermeer het Fennek verkenningsvoertuig, C&V M113, Bushmaster, CDI, de persoonlijke en de groepsbewapening, de medische apparatuur en nog veel meer materiaal dat momenteel wordt gebruikt bij het uitvoeren van de taken. Hiermee werd een goed inzicht gegeven in het optreden van het Brigade Verkenningseskadron Huzaren van Boreel.

Na het aperitief, waarbij gezellig werd bijgekletst. Hierna volgde een overheerlijk diner. Paresto had zich bijzonder ingezet om een smaakvolle rijstmaaltijd voor te schotelen. Omstreeks 18.30 uur gingen de deelnemers huiswaarts, terugkijken op een geslaagde dag. 

Naar de foto's van dhr. Wiel Mackus >

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk