RCT WZ-NL - Nieuws

Reünie tevens Dag der Banieren Lgen Bestkazerne Vredepeel

23 mei 2016
Reünie tevens Dag der Banieren Lgen Bestkazerne Vredepeel

Vrijdag 20 mei 2016 begon als een wat druilerige dag op de Lgen Bestkazerne in Vredepeel. Maar dat drukte de feestvreugde geenszins! Al snel werd het druk in het Messcomplex. 

In zijn openingstoespraak stond de voorzitter, dhr. Frans Maes, stil bij het overlijden van de Voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, dhr. Henk Molenkamp. Hij memoreerde dhr. Molenkamp als een zeer gewaardeerde en betrokken algemeen-voorzitter, die zich altijd bijzonder heeft ingezet voor de Bond van Wapenbroeders.

Vervolgens heette hij alle aanwezigen van harte welkom waaronder de wethouders Loonen en Peeters van de Gemeente Venray.

In verband met het overlijden van dhr. Henk Molenkamp vond op het exercitieterrein een herdenkingsplechtigheid plaats. Na een korte toespraak van de voorzitter, dhr Frans Maes gaf de paradecommandant, dhr. Jim Overklift de opdracht om de banieren te neigen. Na het signaal taptoe werd Henk Molenkamp op een indrukwekkende wijze herdacht met een minuut stilte.

Vervolgens volgde het optreden van 8 banierwachten. Het niveau van het optreden was duidelijk hoger dan vorig jaar waardoor de conclusie kan worden getrokken dat er flink was getraind. De jury onder leiding van de Adjudant Paijens kweet zich weer bijzonder van haar taak. Na afloop rond 12.15 uur worden de juryrapporten met de opgetreden banierwachten doorgesproken.

PARESTO had weer haar beste beentje weer voorgezet door een geweldige rijstmaaltijd te verzorgen met een toetje, dat bij een ieder goed in de smaak viel. Bij het vertrek van de jury werd door Adjudant Paijens gemeld dat hij onder de indruk was van de kwaliteit van het optreden van de banierenwachten. Hij was vooral onder de indruk van het optreden van de 7 mans formatie, geformeerd uit RCT banierwachten.

’s Middags was de gelegenheid aanwezig om naar het museum te gaan waar veel artilleriestukken te zien waren en de overblijfselen van de vroegere geleide wapens. Voor menigeen ging het hart sneller kloppen omdat zij het materieel weer zagen waarmee zij vroeger hadden gewerkt.  Voor een deskundige uitleg was gezorgd.

Door degenen die achterbleven in de Mess werd op de muziek van Ber Donkers zo af en toe gedanst. Rond 16.00 uur vond de grote prijsuitreiking plaats. Eerst werden de ceremoniemeester tijdens het optreden van de banierwachten, dhr. Joop Vroone, de Commandant groep banierwacht, dhr. Henk Vogels en de coördinator en de grote stimulator van de baniertrainingen, dhr. Jim Overklift in het zonnetje gezet en bedankt. Daarna ontvingen de deelnemende banierwachten ieder een aandenken voor hun optreden uit handen van de voorzitter, dhr. Fans Maes.

Rond 16.30 uur werden al veel handjes geschud en vertrekken veel deelnemers huiswaarts. Teruggekeken kan worden op een bijzonder geslaagde dag.

Naar de foto's > 

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk