Ospel - Nieuws

Indrukwekkende herdenking in Nederweert

11 mei 2016
Indrukwekkende herdenking in Nederweert

Op 4 mei 2016 werd de jaarlijkse dodenherdenking in Nederweert zoals traditioneel georganiseerd door het 4-mei comité in Nederweert. Om 18.00 uur ging de Nederlandse vlag halfstok waarna er om 18.45 uur een H. Mis in de Lambertuskerk werd opgedragen aan de slachtoffers van oorlogsgeweld.

Julia Harden-Wells, dochter van korporaal Henry Eric Harden, bezocht op 4 mei 2016 in de namiddag, in het bijzijn van burgemeester Evers, wethouder Geraats en enkele oorlogsveteranen het graf van haar vader op het Brits Militair Kerkhof in Nederweert.  Naast mevr. Harden en haar man Bob waren er bij: Mr. Patrick Higgins, veteraan van het RAMC (Royal Army Medical Corps) en mevr. Stephanie Bellars, dochter van Royal Marine Harry Bellars, die in het zelfde peleton zat als Eric Harden. 

‘s Avonds was er de jaarlijkse dodenherdenking bij het oorlogsmonument op het Raadhuisplein. Burgemeester Evers verwelkomde de speciale gasten Mevrouw Julie Harden de dochter van Henry Harden. Harden ligt begraven in Nederweert. Hij wordt herdacht door middel van de 'luisterkei' op de Britse begraafplaats voor zijn daden . Hij kreeg destijds posthuum het Victoria Cross verleend vanwege het redden van zijn kameraden in Maasbracht. 

De heer Arie van der Lee, voorzitter van de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel oende de ceremonie met aansluitend  Signaal ‘Taptoe’ door trompetter Harold Geurtjens  Om 20.00 uur Twee minuten stilte gevolgd door het ‘Wilhelmus’

Krans/bloemlegging (met assistentie door leden van Scouting Nederweert) door: 
• Burgemeester Evers namens het gemeentebestuur van Nederweert 
• Mevrouw Julia Harden-Wells (dochter van Henry Eric Harden, VC) en mevrouw 
    Evers 
• De heer Patrick Higgins, veteraan van het Royal Army Medical Corps 
• Mevrouw Mia Gubbels en de heer Jan Vossen namens de BvW afdeling Ospel 
• De heer Peter Stultiens namens het 4 mei comité 
• Leerlingen Niels Bukkems, Just Koppen en Dhamayanti de Clonie Mac Lennan van Basisschool De Kerneel en leden van Scouting Nederweert namens alle aanwezigen 

Tijdens de kranslegging werden koralen gespeeld door Harmonie Melodie der Peel 
Na de sluiting van de plechtigheid om 20.45 uur bood de gemeente de deelnemers koffie en thee aan in het Gemeentehuis. Mevrouw Harden bood de burgemeester Evers een collage aan van foto’s van haar vader en zijn gezin.

Naar de foto's >

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk