Midden-Brabant - Nieuws

Presentatie ‘Goirle tijdens de Tweede Wereldoorlog’

29 april 2018
Presentatie ‘Goirle tijdens de Tweede Wereldoorlog’

In het Grand Café van Guldenakker wordt op woensdagmiddag 2 mei 2018 om 14.30 uur een presentatie gehouden over de gebeurtenissen, die in Goirle tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. De presentatie wordt verzorgd door de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant en is voor iedereen toegankelijk.

Ieder jaar geven de wapenbroeders aan de leerlingen van de groepen 8 van de Goirlese basisscholen een les over ‘Oorlog, vrijheid en de bevrijding van Goirle’. In het begin van de presentatie zal worden verteld en getoond wat deze les voor de leerlingen inhoud. Daarna gaat de presentatie verder met de mobilisatie, die voorafging aan de Duitse inval in Nederland.

De meidagen van 1940 worden belicht en vervolgens worden een aantal activiteiten en gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren aangehaald. Ruime aandacht wordt geschonken aan de periode van de bevrijding van Goirle en aan de slachtoffers die door het oorlogsgeweld om het leven kwamen. Ook wordt gesproken over de festiviteiten, die na de bevrijding plaatsvonden.

De lezing zal ongeveer 90 minuten duren. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Goirle en vooral in de periode van de Tweede Wereldoorlog, dan zien we u graag op woensdag 2 mei in Guldenakker om de presentatie van de wapenbroeders bij te wonen.

Voor vragen vooraf kunt u contact opnemen met: 06-28131100.

 

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk