In Memoriam: Jacques van de Ven – Afdeling Midden-Brabant

20 Februari 2018 - uur

Tot ons verdriet delen wij u mee dat op 17 februari 2018 onze Wapenbroeder Jacques van de Ven op 77 jarige leeftijd is overleden.

Jacques heeft gedurende zijn lidmaatschap van de Bond van Wapenbroeders veel activiteiten ontplooid. Een lange periode was hij redacteur van het Bondsblad WAPENBROEDERS. Zijn bijdragen bestonden vooral uit het schrijven van diepte interviews over leden van de Bond van Wapenbroeders. Hij belichtte graag de persoon achter de Wapenbroeder en hij had hierbij een open oog voor alle bijkomende sociale aspecten. Ook heeft hij zich in deze periode actief beziggehouden met Public Relations voor de Bond van Wapenbroeders, waarbij niets hem te veel was.
Na zijn redacteurschap bij WAPENBROEDERS heeft hij een aantal mooie diepte interviews geschreven over leden van de Afdeling Midden-Brabant.

Vanaf begin 80’er jaren heeft Jacques zich bijzonder ingezet voor de opvang van uitgezonden militairen. Daarbij komt dat Jacques zich altijd zeer betrokken voelde bij het ‘wel en wee’ van veteranen en van Wapenbroeders. Hij heeft zich vaak persoonlijk ingezet om betrokkenen te ondersteunen. Kenmerkend voor hem was zijn gevoel voor rechtvaardigheid.

Jacques was een bijzonder betrokken lid van de Afdeling Midden-Brabant. Wij zullen zijn aanwezigheid dan ook zeer missen.
Wij wensen Tiny en de familie veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

De uitvaartplechtigheid met Bondseer van Jacques vond plaats op vrijdag 23 februari 2018 in het Crematorium Tilburg. 

Nieuws