Midden-Brabant - Nieuws

Trailer: Het leven van een kampjongen - Jan Hylkema

10 november 2016
Trailer: Het leven van een kampjongen - Jan Hylkema
Op 8 september 2016 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant een presentatie. Een groot aantal aanwezigen luisterde aandachtig naar een boeiende presentatie van de heer Jan Hylkema over zijn leven als een kampjongen in het voormalig Nederlands-Indië.
 
Van de videoregistratie heeft Hans van Kleijnenbreugel een pakkende trailer (compilatie van de presentatie) gemaakt.
 
Normaal vertelt Jan Hylkema zijn verhaal op een basisschool. Hij vond het bijzonder om zijn verhaal nu eens aan volwassenen te vertellen. Van de presentatie is een videoregistratie gemaakt.
 
Jan Hylkema begon zijn verhaal met het uitpakken van zijn fietstas. Hij haalde daar achtereenvolgens uit: een lucifersdoosje, een mango, een ei, een kommetje, het dagboek van zijn vader en een schaakspel van karbouwhoorn. Jan schilderde hoe zijn ouders al in 1928 naar het voormalig Nederlands-Indië waren getrokken, telkens voor een periode van 6 jaar. Toen de tweede termijn van zijn vader als leraar in 1940 ten einde was, werd het gezin geadviseerd om op Java in Magelang te blijven omdat de Duitsers Nederland waren binnengevallen. In het Nederlands-Indië zou het veel veiliger zijn voor het gezin.
 
 
Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk