Midden-Brabant - Nieuws

Herdenking bevrijding van Tilburg

23 oktober 2016
Herdenking bevrijding van Tilburg

Op donderdag 27 oktober 2016 is het precies 72 jaren geleden dat Tilburg en omgeving werden bevrijd. De Wapenbroeders van de Afdeling Midden-Brabant organiseren op die dag om 11.00 uur een plechtige herdenking op begraafplaats Vredehof aan de Gilzerbaan. Zij staan dan stil bij de graven van de geallieerde militairen, bij de offers die zij destijds hebben gebracht voor onze vrijheid. In het tweede deel van de herdenking wordt aandacht geschonken aan de vrijheid.

Leerlingen van groep 8 van OBS De Blaak hebben van de wapenbroeders een les gehad over oorlog, vrijheid en de bevrijding van Tilburg. Tijdens de herdenking zullen enkele leerlingen hun zelf gemaakte gedicht over de vrijheid voorlezen.

De Wapenbroeders vinden het belangrijk dat wij blijven herdenken en aandacht blijven schenken aan onze vrijheid. Onze huidige vrijheid is niet meer zo vanzelfsprekend en wordt regelmatig bedreigd. Iedereen, die vrede en vrijheid hoog in het vaandel heeft staan, is van harte welkom bij deze herdenking. Na afloop kan er, met een kopje koffie of frisdrank voor de kinderen, bij de ingang van de begraafplaats worden nagepraat. 

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk