Midden-Brabant - Nieuws

Herdenking in Gierle (B)

27 mei 2016
Herdenking in Gierle (B)

Op zondag 22 mei 2016 was het druilerig weer in Gierle (B). De herdenkingsplechtigheid begon vanaf de Ursulinenstraat naar de locatie voor De Schuur aan de Singel met een lange optocht met voorop de harmonie, oude voertuigen, scholieren, burgemeester en schepenen en veel geüniformeerden. Ondanks dat er steeds meer regen viel, werd nog een extra rondje om de kerk gelopen.

In verband met de hevige regenval werd het begin van de herdenking voor een korte periode uitgesteld. Nadat alle stoelen enigszins waren droog gemaakt en iedereen zijn  plaatsje had gevonden, werd begonnen met de herdenking aan het monument voor de neergestorte vliegtuigen tijdens WOII, ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Ieder jaar nemen Wapenbroeders van de Afdeling Midden-Brabant deel aan deze herdenking en is ook weer onze banier aanwezig met Saskia Heezen. Honderden mensen, onder wie ook oud-strijders en Britse en Australische nabestaanden woonden de herdenking bij.

Tijdens de herdenking waarbij het eerbetoon plaatsvond aan de gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog, vonden enkele speeches plaats, werden kransen gelegd, werden eresalvo’s afgevuurd en werd het peterschap van het monument aan leerlingen overgedragen. De oud-strijder dhr. Boni Mellaerts werd door de organisatie in de bloemetjes gezet. Tevens heeft de secretaris van de Afdeling Midden-Brabant, dhr. Hans Kroes een krans mogen leggen bij het monument.

Aan het eind van de herdenking werden nog twee wandelpaden geopend in de omgeving van Gierle, die langs belangrijke locaties tijdens WO II gaan. Helemaal aan het einde van de herdenking kwam er nog een Pipercup vliegtuigje overvliegen, die in de wolken nog  fly-past uitvoerde.

Naar de foto’s - serie 1 >

Naar de foto's - serie 2 >

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk