Cranendonck - Nieuws

Herdenkingsdienst Cranendonckse veteranen

15 augustus 2016
Herdenkingsdienst Cranendonckse veteranen

Op zaterdag 10 september 2016 om 19.00 uur vindt er een herdenkingsdienst plaats voor de Cranendonckse veteranen. De Heilige Mis vindt plaats in de O.L.V. Visitatie te Budel. Deze herdenkingsdienst is begonnen als eerbetoon aan de Indië- en Nieuw-Guinea veteranen van de gemeente Cranendonck. Speciaal in deze kerkdienst worden dan ook de gevallenen van de gemeente Cranendonck herdacht. Naast deze groep veteranen is er ook aandacht voor andere groepen veteranen van toen en van nu. In de kerkdienst staat het thema Oorlog en Vrede centraal. Aan de mis wordt deelgenomen door de Wapenbroeders uit de gemeente Cranendonck en veteranen uit Noord Limburg. Trompettist Rob Lenders zal met de Last Post een eerbetoon brengen.

De maand september is overigens bij uitstek de maand om de gevallenen na de Tweede Wereldoorlog maar zeker ook de recente gesneuvelden te herdenken. Ook nu zijn er jongens en meisjes uit Cranendonck actief in het buitenland om ‘te dienen’. Mogen we niet vergeten welke offers zijn gebracht. U allen en in het bijzonder onze Cranendonckse veteranen worden uitgenodigd om de dienst bij te wonen.

De herdenkingsdienst wordt georganiseerd in samenwerking met O.L.V Visitatie, Wapenbroeders Cranendonck en de projectgroep ‘Tropenjaren’. Na afloop is er koffie en cake in de Pastorie. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. 

Wapenbroeders graag allen aanwezig om 18:30 uur voor de ingang van de kerk. Indien mogelijk voorzien van Bondstenue en de groot model onderscheidingen. 

Voor vragen: dhr. René Vos tel. 06-11381682. 

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk