Alphen - Nieuws

Herdenking in Alphen (N-Br)

07 mei 2015
Herdenking in Alphen (N-Br)

Traditiegetrouw wordt er jaarlijks op de eerste vrijdag na 10 mei in Alphen een dodenherdenking gehouden voor de gesneuvelde militairen, gefusilleerden en burgers uit de eigen bevolking almede voor de Poolse bevrijders die hier hun laatste rustplaats vonden. Deze herdenking wordt sinds 1940 voor de 76e achtereenvolgende keer worden gehouden op vrijdag 15 mei 2015 te Alphen, mede in aanwezigheid van een delegatie van de Poolse Ambassade.

De organisatie van de herdenking is wederom een verantwoordelijkheid van de Stichting Dodenherdenking Alphen NB. Dit i.v.m. de voortschrijdende leeftijd van de leden van de plaatselijke afdeling van de Bond van Wapenbroeders. Uiteraard blijven deze veteranen zo veel mogelijk bij de uitvoering betrokken.

Al vele jaren is het 30 Natresbat hierbij trouw aanwezig met een erewacht en ondersteuning onder leiding van Lt. Kolonel Weber en projectofficier Elnt Dilven. Ook dit jaar wordt de herdenking weer ondersteund door de muziekvereniging “Vlijt en Volharding”, het St. Willibrordusgilde, het Alphens Mannenkoor, Dameskoor “Avanti, leerlingen van de basisschool en ” en de enthousiaste inzet van Scouting Alphen.

Het programma van 15 mei 2015 is als volgt:
18.30 uur Samenkomst in CC Den Heuvel voor genodigden en belangstellenden.
19.15 uur Begroeting van aanwezige militairen, Nederlandse en Poolse oud-strijders met vaandel gevolgd door inspectie.
19.30 uur Herdenkingsdienst in de H.Willibrorduskerk te Alphen.
20.00 uur Krans- en bloemlegging bij het oorlogsmonument.
20.30 uur Herdenking begraafplaats met o.a. herdenkingsrede door de burgemeester Joerie Minses, het dodenappel gevolgd door het spelen van de Nederlandse en Poolse volksliederen gevolgd door krans- en bloemlegging bij de Nederlandse en Poolse graven.
21.00 uur Herdenking op W.Binckplein met toespraak door de voorzitter van de Bond van Wapenbroeders en voorzitter van de Stichting Dodenherdenking Alphen Lt. Kol. b.d. E.L.A. Kersing, het Belgisch volkslied en een vendelhulde door het St. Willibrordusgilde.
21.15 uur Einde herdenking met aanbieding van een receptie door de gemeente Alphen-Chaam in het Cultureel Centrum “Den Heuvel” voor genodigden.

Voor nadere inlichtingen: jeenbijlsma@ziggo.nl

 

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk