s-Hertogenbosch - Nieuws

Reünie tevens kerstdiner Lunettenkazerne Vught

14 december 2016
Reünie tevens kerstdiner Lunettenkazerne Vught

Het was weer bijzonder gezellig op 14 december 2016 in de Princenkamer op de Lunettenkazerne in Vught. Uit de provincies Noord-Brabant en Limburg kwamen de Wapenbroeders en hun partners naar de jaarlijkse reünie tevens kerstdiner. Ook de Bondsvertegenwoordiger dhr. Ad Kroeseklaas en de voorzitter van het Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland dhr. Frans Maes ontbraken niet. Traditiegetrouw wordt het kerstdiner voor de zuidelijke provincies van de Bond van Wapenbroeders georganiseerd door de Afdeling ’s-Hertogenbosch. 

Bij binnenkomst werden de genodigden door enkele bestuursleden van de Afdeling ’s-Hertogenbosch hartelijk welkom geheten en voorzien van de nodige consumptiebonnen. Hierna kon men de koffie of thee met een ‘petit fourtje’ gebruiken.

De voorzitter van de Afdeling Den Bosch, dhr. Joop Vroone, opende met het welkomstwoord en gaf daarbij een kerstboodschap. Onder het genot van de muziek door “Dubbel Op” kon het gezellig samen zijn echt beginnen.

Zoals gebruikelijk bij deze bijeenkomst was er ook nog ’n tombola met mooie prijzen verzorgd door de bekende speaker Paul Ruijs met zijn assistente Marleen van Nunen. Natuurlijk zijn er ook nog de verhalen met elkaar over vroeger. Onder het genot van ’n borreltje of glaasje fris komen de tongen los.

Rond zes uur konden de deelnemers aan tafel voor het kerstdiner. Het was weer voortreffelijke maaltijd verzorgd door de bediening en keuken van PARESTO. Er was aan alle voorwaarden voldaan, een lekker voorgerecht, goede soep, hoofdgerecht (vis of vlees) om van te smullen en een heerlijk toetje. In zijn toespraak lichtte de Regimentscommandant OTC Genie, de Kolonel B. Valk een tipje van de sluier op over de actuele situatie bij Defensie. De Regimentsadjudant Schiltman zette het ‘mineurslied’ in en bracht vervolgens voor de laatste maal (in verband met zijn aanstaande verplaatsing) zijn toost uit door brandewijn uit de kop van de stok te drinken. Na het diner kon er nog even worden nagepraat onder het genot van een kopje koffie en bonbons 

Het kerstdiner vormde een mooie afsluiting van de Wapenbroederlijke activiteiten van het jaar 2016. 
Wij wensen u prettige feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2017 !

Naar de foto's van dhr. Joop Vroone > 

 

Copyright © 2017 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk