Roermond / Venlo - Agenda

Herdenking Thorn

07 september 2017

Jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Thorn door de Belgische Brigade Piron.  Op 7 september 2017 staat het witte stadje Thorn stil bij het feit dat het 73 jaar geleden werd bevrijd door de Belgisch-Luxemburgse Brigade Piron.  Door operationele inzet is het Belgische Mediaal Bataljon Bevrijding – 5 Linie slechts op zeer beperkte manier in staat aan deze dag deel te nemen. De gebruikelijke parade met defilé aan het eind van de plechtigheden komt dit jaar te vervallen.

Programma:
-    17.30 uur: Verzamelen voor de Wapenbroeders in tenue op de Wijngaard (voor het oude gemeentehuis van Thorn), waarna afmars naar de Beekstraat waar de eerste korte kranslegging zal plaatvinden.
-    17.45 uur: Herdenking bij het Monument aan de Beekstraat, waar de eerste kranslegging plaatsvindt. Daarna afmars naar de Kerkberg, waar de tweede kranslegging plaatsvindt. Hier legt de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond en Afdeling Venlo een bloemstuk (ik neem aan dat je deze traditie wilt voortzetten). Na deze ceremonie marcheren wij naar het Monument voor de gevallen burgers van Thorn aan de Wijngaard, waar de laatste kranslegging plaatsvindt.
-    !9.30 uur: Aangeklede borrel met wat hapjes. Aan degenen die hieraan willen deelnemen wordt een bijdrage van €.7,50 p/p gevraagd. De Stichting Herdenking Bevrijding Thorn (SHBT) is helaas genoodzaakt om deze bijdrage te vragen i.v.m. de teruggedraaide subsidies voor deze jaarlijkse herdenking.

Copyright © 2017 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk