Midden-Brabant - Nieuws

Herdenking begraafplaats Vredehof Tilburg 4 mei 2017

22 april 2017
Herdenking begraafplaats Vredehof Tilburg 4 mei 2017

De Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant schenkt al vele jaren aandacht aan die bevrijding door in Tilburg een herdenking te organiseren. Deze herdenking is na vele jaren niet op de Bevrijdingsdag van Tilburg (27 oktober), maar op 4 mei 2017.

Dit jaar worden voor het eerst alle herdenkingen in Tilburg geconcentreerd op 4 mei. Naast de Dodenherdenking in de Heikesekerk en in het nieuwe Vrijheidspark ’s avonds, wordt op deze dag om 14.00 uur een herdenking gehouden op begraafplaats Vredehof aan de Gilzerbaan. Hier hebben 76 geallieerde militairen hun laatste rustplaats gevonden.

In het eerste deel van de herdenking staan wij, uit respect en uit dankbaarheid, stil bij hun inzet en offer voor onze vrijheid. In het tweede deel wordt de vrijheid gevierd. Enkele basisschoolleerlingen van OBS De Blaak dragen een zelf gemaakt gedicht voor over de vrede en de vrijheid. Iedereen is welkom om op donderdag 4 mei om 14.00 uur op begraafplaats Vredehof even stil te staan bij de offers, die 73 jaren geleden zijn gebracht voor onze vrijheid.

Na afloop is er gratis koffie en voor de kinderen limonade.

Copyright © 2018 Wapenbroeders zuidelijk Nederland
Webdesign & CMS by Downdijk